Vadba ValFIT

V Val športu smo za letos pripravili strokovno vodeno vadbo z namenom ohranjanja vitalnosti tudi v srednjih letih. Je skupinska vadba, ki je namenjena krepitvi mišic celega telesa. Cilj vadbe je dobra telesna drža, preprečevanje bolečin v hrbtenici, dobro počutje in gibljivo telo. Te cilje dosegamo s pravilno izvedbo posamezne vaje, kjer igra ključno vlogo pravilen položaj telesa. Vadba poteka stoje ali na blazinah in ne vsebuje koreografije.

Vadba ValFIT Senior

Redna vadba je nujno potrebna za zdravje in vitalnost v vseh življenjskih obdobjih. Nikoli ni prepozno, saj usmerjena gibalna dejavnost ohranja mišično maso, kostno gostoto, vzdržuje in izboljšuje telesno kondicijo, ter pospešuje presnovo.
To pa pripomore k ohranjanju primerne telesne teže, k preventivi pred boleznimi in dobremu počutju nasploh. V ekipi Val športa smo za letos pripravili strokovno vodeno vadbo z namenom ohranjanja vitalnosti tudi v zrelih letih.

Vadba ValFIT Senior je namreč program vadbe, ki jo lahko opravljamo sede in s pomočjo terapevtskih, rehabilitacijskih vaj vodi k izboljšanju kakovosti življenja starejših odraslih, fizično omejenih posameznikov in tistih, ki jih pestijo kronične težave. Pomaga pri vzdrževanju funkcionalne sposobnosti in neodvisnosti.